Coronavirus in luchtstromen
Het afgelopen jaar hebben we bij 3 voedingsbedrijven proeven gedaan om te kijken hoe luchtstromen aerosolen meenemen en andere werknemers zouden kunnen besmetten. Vooral in koude omgevingen waar lucht hergebruikt wordt, kan de concentratie aan besmettelijke aerosolen drastisch toenemen. Via Computational Fluid Dynamics was ILVO in staat om de luchtstromen in deze bedrijven te simuleren en zo inzichten te verwerven rond hoe bestaande maatregelen effectiever ingezet kunnen worden, en welke maatregelen er bovenop de bestaande maatregelen genomen kunnen worden. Met dit webinar willen we zowel voedingsbedrijven als spelers in de HVAC sector informeren.
Vanuit het project Venticoveat voorzien het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB), Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), de Belgische federatie van het vlees (FEBEV) en Flanders' FOOD informatie over het nut van het simuleren van luchtstromen in voedingsverwerkende productieomgevingen. Deze inzichten kunnen uw organisatie helpen in zowel de preventie van aërogene coronatransmissie, als het optimaliseren van luchtzuiveringsunits. Als u inzichten wilt verwerven over het modelleren van luchtstromen en hoe dit kan helpen om de verspreiding van het coronavirus te verminderen,